İmplant yöntemi, son yıllarda dünyada ve ülkemizde en sık uygulanan eksik diş tedavi yöntemidir. Estetik açıdan herhangi bir sorun teşkil etmemesi ve doğala en yakın sonuçların alınabilmesi tercih edilme oranını yükseltmektedir.
İmplantlar, eksik dişin yerine yapay bir diş kökünün çene kemiğine yerleştirilmesi şeklinde uygulanmaktadır. Yerleştirilen kökün çene kemiği ile kaynaşmasının ardından protez dişin implantın üzerine sabitlenmesi ile tedavi sonuçlandırılır. Bu yüzden önce uygulamanın yapılacağı hastanın çene kemiğinde gerekli ölçümler yapılıp, uygunluğu saptandıktan sonra tedaviye geçilmelidir. İmplantı kaldıramayacak bir çeneye yapılan uygulama zaten başarısızlıkla sonuçlanacaktır.
İmplantta yapay kökte malzeme olarak titanyum tercih edilmektedir. Bunun sebebi titanyumun insan dokusuyla sorunsuz bir şekilde uyum sağlayabilmesidir. Malzemenin kalitesi, patenti ve içindeki maddelerin yoğunluk miktarı başarıya yakından etmektedir.
Yüksek başarı oranı ile, hastaların özgüvenini destekleyerek sosyal hayata katılmasına yardımcı olan bir tedavi yöntemidir implant. Neredeyse ağrısız bir tedavi olmasıyla da bilinmektedir. Yalnızca lokal anestezi kullanılarak operasyon gerçekleştirilebilmektedir. Genel anesteziye hiçbir şekilde ihtiyaç duyulmamaktadır. Ancak olağandışı durumlarda başvurulan bir yöntem olan genel anestezi, hem tedavi maliyetini arttırma hem de oluşabilecek komplikasyonların sayısını çoğaltma sebebi olacağından tercih edilmemektedir. Bazı hastaların kan, iğne, ameliyat, hastane, dişçi koltuğu vb. olgulara yönelik büyük kaygı ve korkuları bulunmaktadır. Böyle durumlarda sedasyon kullanılarak hastanın rahatlaması sağlanmakta, ardından lokal anesteziye geçilmektedir.
Tedavi için kullanılan malzemenin önemli olduğu kadar, tedaviyi uygulayan hekim ve tedavinin yapıldığı adres de başarıya direkt etki etmektedir. Hekimin tecrübesi ve uzmanlığı, operasyonun gerçekleştirildiği yerin hijyen koşulları ve ekipmanları tedavinin gidişatı üzerinde büyük rol oynamaktadır. Bu şartlar bütünlük sağladığında başarılı sonuç kendiliğinden gelecektir.
İmplantın uzun ömürlü bir kullanım süresi sunması ve kullanım rahatlığı, işlemin popülerliğini arttırmaktadır.
Box tekniği ise 3 boyutlu kemik oluşturma yöntemlerinden birinin adıdır. Çene kemiği ileri derecede erimiş hastalar için uygundur bir tedavi yöntemidir. Bu tip hastalara sabit protez uygulanması mümkün değildir, hareketli protezi kullanmakta da çok zorlanırlar. Yok olmuş çene kemiğini oluşturmak bu yüzden çok önemlidir. Bu yöntemde, işlem esnasında kendi kendine yok olan plakalar özel bir yöntemle çene kemiğine yerleştirilir. Ardından kemik greftleri doldurulur ve iyileşmeye bırakılır. Bitki bazlı ve insan dokusuna en uygun katkı maddesi olan polimerler çene kemiğine konur ve arasına hayvan kemikleri yerleştirilir. Yaklaşık 6 ay kadar sonra implantların de bu elde edilen yeni kemiğe yerleştirilmesiyle protez evresine geçilmektedir.
Hastanın hayatını hem estetik hem de fonksiyonel açıdan büyük ölçüde değiştiren bir teknik olması box tekniğinin önemini arttırmaktadır.
İstanbul İmplantoloji hastalarının tüm taleplerini karşılamak ve hayatlarına doğal standartlarına devam etmelerine yardımcı olmak için hizmetlerini sürdürmektedir.