En İyi Çene Cerrahisi

Ülkemizde diş ve ağız sağlığına son derece önem verilmektedir. Çünkü diğer sağlık problemleri gibi ağız ve diş sağlığı problemleri de çok ciddi sağlık sorunlarıdır. Ağız ve dişlerde çıkan apseler, enfeksiyonlar birçok sağlık problemine yol açıp beslenmemizi olumsuz etkilemektedir. Diş ve ağız cerrahisinin yanı sıra bir de bundan farklı olarak çene cerrahisi alanı vardır.

Çene cerrahisi alanı; yirmilik diş çekilmesi, apse ve kist operasyonları, diş çekimi ve implant takılması ile ilgili çalışırlar. Yirmilik dişler yirmili yaşlarda en son çıkan dişlerdir ve bazen ağız yapısının dar olmasından ya da başka sebeplerden dolayı çok sorunlu hale gelen bu dişin operasyonunu çene cerrahları yapmaktadır.

Gömülü dişler nedeniyle dişte oluşan kistlerin çene kemiğine ulaşmaması için kistin temizlenmesi gerekir bunu yine çene cerrahları yapar. Kistlerin temizlenmemesi durumunda kist daha çok yayılır ve kist tümöre dönüşür ve bu da çok ciddi bir sağlık sorununa yol açar. Çene cerrahları aynı zamanda diş dizilimi ve yapısındaki ortodontik bozuklukları da tedavi eder. Örneğin diş yapısı bozuk hastalara tel takılması tedavisini yürütürler.

Ağız ve diş sağlığı hem dış görünüş hem de sağlık nedeniyle çok önemliyken çene yapısıyla ilgili sorunlar da hem dış görünüş hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu kadar önemli sağlık konusunda insanlar elbette en iyi çene cerrahisi tarafından tedavi olmak istiyor.

Bu kadar çene cerrahisi arasından en iyi çene cerrahisi seçmek ise önemli bir noktadır. Çene cerrahisi hekiminizi sekerken öncelikle tedavinizi devam ettirecek hekimle ilgili yakınlarınızdan bilgi toplamaya çalışın, hekimle ilgili araştırma yapın, daha önce tedavi olmuş kişilerden fikir alın.

Çene bozuklukları, diş dizilimi bozuklukları oldukça uzun bir tedavi süresi gerektirir ve bu tedavileri özel hekimlerde yaptırmak istediğiniz zaman biraz size pahallıya mal olabilir. Eğer tedavinizi özel kliniklerde ya da özel hastanelerde yaptırmak istiyorsanız, iyi bir fiyat araştırması yapmalısınız. Ne olduğundan daha fazla para verip mağdur olun ne de daha az para verip tedaviden sonuç alamayarak mağdur olun, bu mağduriyeti yaşamamak için tercihinizi iyi yapmalısınız.

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız