İmplant Tedavisi İstanbul
Çene cerrahisi uzmanı, diş hekimliği fakültesi mezunu olup ve daha sonra çene cerrahisi konusunda 6 yıl Uzmanlık eğitimi almış bir doktordur. Çene cerrahisi uzmanları, çene, yüz, baş ve boyun bölgesindeki cerrahi müdahaleleri gerçekleştirirler. Ayrıca, diş implantları, yüz travmaları ve doğumsal anormalliklerin tedavisi gibi konularda da uzmanlaşmışlardır. Çene cerrahisi uzmanları, diş hekimliği veya tıp alanlarında uzmanlaşmış ve ayrıca çene cerrahisi eğitimi almışlardır.
İmplant tedavileri ağız içerisinde diş kaybı yaşanılan durumlarda yapılmaktadır. Diş köklerine yerleştirilen protez uzun yıllar kalıcılığı süren ürünlerden biridir. İmplant tedavisi için ilk olarak hastanın diş yapısı kontrol edilir.
İmplant tedavisi en sağlıklı diş uygulamalarından biridir. Özellikle konuşma ve çiğneme fonksiyonlarını en iyi şekilde yerine getirilmesini sağlar. İmplant tedavileri ağız içerisinde yer alan tüm dişlere uygulanabilmektedir. Kişileri estetik açıdan da memnun eden uygulamalardandır.
İleri İmplant Cerrahisi Hangi Durumda Uygulanır?
İleri implant cerrahisi, diş implantlarının yerleştirilmesi ve tedavi edilmesinde kullanılan gelişmiş teknikler ve yöntemlerin kullanıldığı bir cerrahi işlemdir. Bu yöntemler, daha karmaşık implant durumlarının tedavisinde kullanılır.
İleri implant cerrahisi, geleneksel implant cerrahisinden farklı olarak, daha ince ve daha uzun implantların kullanılmasını, kemik doku yeniden yapılandırma tekniklerini, daha hassas ve özel implant yerleştirme tekniklerini içerir. Bu yöntemler, özellikle kemik dokusu kaybı yaşayan hastalarda veya implant uygulaması sırasında komplikasyonlar yaşayan hastalarda kullanılabilir.
İleri implant cerrahisi, uzman bir diş hekimi veya cerrah tarafından gerçekleştirilir ve genellikle lokal anestezi altında yapılır. İşlem, hastanın durumuna ve implant tedavisinin amaçlarına göre değişebilir. Ancak genellikle, işlem sırasında kemik dokusu yeniden yapılandırılır, implant yerleştirilir ve ardından iyileşme süreci başlar.
İleri implant cerrahisi, diş implantlarının daha uzun süre dayanmasını sağlayan ve diş sağlığını koruyan bir seçenektir. Ancak, her cerrahi işlem gibi, belirli riskler de taşır. Bu nedenle, bir diş hekiminin önerisi ve dikkatli bir planlama ile gerçekleştirilmesi önemlidir.
İmplant Nasıl Uygulanır?
İmplant tedavisi uygulama adımları ilk olarak muayene ile başlamaktadır. Hastaların dişleri ve diş yapıları incelenmektedir. Varsa çekilmesi gereken dişler belirlenmektedir.
Diş kökünün hasarlı olması diş kaybı yaşanacağının bir göstergesidir. Bu nedenle vakit kaybetmeden diş çekimi yapılır ve implant tedavisine başlanır. İmplant tedavisinde kişinin diğer diş yapılarına özel bir diş hazırlanır. Kök protez olarak yerleştirilir ve üzerinde özel hazırlanan diş takılır. Bu tedavi 3 ila 6 ay sürmektedir.
İmplant Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
İmplant tedavisi öncelikle sağlık açısından oldukça faydalıdır. Konuşma bozukluklarının giderilmesi ve çiğneme sıkıntısının önlenmesi adına yapılmaktadır. İmplant tedavilerinde diş yapılarına estetik bir görünüm de verilir. Fizyolojik açıdan da bir tedavi oluşturan bu uygulama hem doğal görünüm sunmakta hem de estetik görünüm oluşturmaktadır.
İmplant tedavisinin en önemli faydalarından biri ise uzun süreli kullanım imkanının olmasıdır. Protez yıllar boyunca bozukluk yaşanmadan rahatça kullanılmaktadır. İmplant tedavisinin süresi ise hastanın ağız hijyenine bağlı değişmektedir.
Hangi Durumlarda İmplant Tedavisi Uygulanır?
İmplant tedavileri genel olarak diş kayıplarını önleme amacıyla uygulanmaktadır. Kemik erimesi ya da köklerin çürümesi durumlarında tercih edilir. Diş eksikliğinden meydana gelen konuşma bozuklukları da yerine yeni bir diş takılarak düzeltilmektedir. Üstelik estetik açıdan kişiler istedikleri diş görünümüne sahip olmaktadır.
Dişlerin aynı hacimde olmasını sağlayan uygulamalar arasında yer alır. Besinlerin daha rahat ve doğru bir şekilde çiğnenmesine yardımcı olur. Kişiye özel uygulanan bir tedavi olması bakımından sağlıklı ve estetik görünüm sunmaya başlayarak görünümü değiştirmektedir.