Diş Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Diş etinin eski sağlığını kazanması ve korunması için diş eti tedavileri uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Diş eti tedavilerinde genel olarak diş hekimi, diş eti probleminize bağlı olarak en basit tedavilerden en son aşama olan diş eti ameliyatına kadar pek çok tedavi yöntemini uygulayabilir. Eğer diş eti ameliyatı nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyorsanız; sizleri diş eti ameliyatları hakkında bilgilendirecek bir yazı hazırladık.

Diş Eti Ameliyatı Türleri

Diş eti ameliyatını uzman diş hekimi pek çok neden ile gerçekleştirebilir. Genel olarak diş eti ameliyatları şu şekilde 3 gruba ayrılmaktadır.

1. Estetik Amaçlı Diş Eti Ameliyatları

Diş eti sonucu ön dişlerin çok küçük görünmesi ya da ön dişlerin görünmesinde karşılaşılan diğer problemleri gidermek üzerine gingivektomi ve gingivoplasti denilen diş şekillendirme ameliyatları uygulanarak diş etleri şekillendirerek ideal bir gülüş ve diş görünümü sağlanmaktadır. Estetik amaçlı gerçekleştirilen diş eti ameliyatlarında genel olarak uzun diş eti kısaltılarak dişler ideal görünümlerine kavuşturulur. Bunun için diş eti uygun bölgelerden kesilerek diş görünümü arttırılır.

2. Diş Eti Çekilmeleri Tedavisinde Gerçekleştirilen Ameliyatlar

Diş etlerinde görülen anatomik farklılıklar, diş taşları, dişleri çok sert fırçalama ve travma gibi nedenler ile diş etleri diş çevresinden çekilebilir. Bu tarz durumlarda diş eti ameliyatı ile diş eti çekilmesi yaşanan bölgeye tekrar diş eti eklenebilir. Ameliyatta bazen diş etinin çekilmiş olduğu bölgedeki diş eti biraz yukarı alınarak tekrar dikilir bazen de ağzın başka bir bölgesinden alınan diş eti çekilen bölgeye yama yapılarak dikilir. Böylece çekilen diş eti dokusu tekrar kazanılarak sağlıklı diş etlerine sahip olunur.

3. Tedavi Devamında Diş Eti Ameliyatı

Eğer diş etlerinde görülen bir sorun uygulanan diğer cerrahi diş eti tedavi yöntemleri ile tedavi edilemediyse; bu durumda cerrahi yöntemler ile sorunlu diş etleri tedavi edilir. Bu işleme tedavi devamında diş eti ameliyatı denilmektedir. Bu işleme cerrahi olarak diş kök yüzeyini düzleştirme, flap operasyonu ya da diş eti küretajı denilmektedir. Ameliyat şu şekilde gerçekleştirilir; manuel ya da ultrasonik kazıyıcıların temizleyemediği diş taşları, diş eti kaldırılarak temizlenir ve diş eti tekrar bölgeye dikilir.

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız