Dişler herkes için sağlıklı bir görünüme sahip olabilmek için önem arz etmektedir. Fark edilir etkiler yaratan ağız içinde meydana gelen diş eti hastalıklarında ve çekilmelerinde diş eti tedavileri olmaktadır. İstenilen sonuca ulaşabilmek için öncelikle genel ağız içi muayenesi olmak önemlidir. Ağız için filmi çekilerek, hem diş bozuklukları hem de ortodontik tedavi içeren hastalıklar saptanır. Böylelikle birçok kişi tarafından dikkat edilen ve ihmal edilmemesi gereken ağız sağlığı ve temizliği oldukça önemlidir.
Dikkat Edilmesi Gereken Diş Eti Hastalık Problemleri
Periodontoloji tarafından bakılan diş eti hastalıkları, birçok kişi için oldukça önemlidir. Bu sebeple de bakımına ve tedavisine dikkat edilmesi gerekir. Gerçekleşen diş eti sorunları en çok bakteri plağı tarafından oluşmaktadır. Diyabette diş eti hastalıklarıyla bağlantılıdır. Ağız bakımının yeterli şekilde yapılmaması durumunda gerçekleşen diş eti hastalıkları oldukça farklı sebeplerden de gelişebilir. Diş eti tedavisi gerektirecek durumlar ise aşağıda belirtilmiştir;
Dikkat edilmesi gereken diş eti hastalık problemleri;
Diş etlerinde kanama olması
Ağızda gelişen kötü koku
Diş eti çekilmelerine bağlı kök hassasiyeti
Diş etlerinde şişkinlik ve kızarıklık
Diş etinde çekilmelere bağlı olarak gelişen estetik problemleri
Dişlerde sallanma sorunu
Yukarıda sıralanmış olan diş eti problemleri oldukça önemlidir. Dikkat edilmediği takdirde ağız kanserine kadar varabilecek sonuçlar doğurur.
Diş Etlerinde Gelişen Hastalıkların Tedavileri Nelerdir ?
Fark edilir derecede gelişen ağız kokusu veya dişlerde kızarıklık en belirgin özellikleridir. Bu sebeple de gelişen rahatsızlık sebebi ile tedavilerin hızlı bir şekilde uzman diş hekimi tarafından ele alınması gereklidir. Böylelikle gelişen tedavi seçenekleri de hastalığa göre değişim gösterir. Fark yaratan değişim için öncelik tedavinin süresidir. Diş etinde gelişen hastalıkların tedavileri nelerdir ? Her tedavinin süresi değişmekle beraber, uygulama metodu da farklıdır. İlk başlangıçta yapılması gereken dişlerdeki taşların temizlenmesidir. Eğer diş etinde kemik erimesi gerçekleşmişse, yapılacak olan kemik tozu vb. tedavi yöntemleri uygulanır. Böylelikle diş etinde gelişen hassas dokunun onarımı ve iltihap varsa tedavisi ile diş eti sağlıklı hale getirilir.