Eksik dişleri olanlar nasıl tamamlanacağı konusunda kararsız kalabilir. İmplantlar ile yapay bir diş çene kemiğine yerleştirilebilir. Köprü de diş eksikliklerinde bir alternatiftir. Doktorla görüşülüp her birinin avantajları ya da varsa dezavantajları görüşülerek karar verilmelidir. Hasta eğer implant üzerinde yoğunlaşıyorsa olmayan dişin boşluğunun ve kemik kalınlığı, uzunluğu gibi ölçümlerin kriterlere uygun olması gerekir. Yeterli oranda kemik yoksa greft uygulamasıyla o bölgede kemik oluşumunun sağlanması mümkündür. Bir başka bölgeden alınan bir miktar kemik dokunun implant yapılacak yere vidayla tutturularak kaynaşması da beklenebilir. İmplantın avantajı boş olan dişin etrafındakilere hiç dokunulmaması ve implant dişin doğala son derece yakın hissedilmesidir.
Diş Köprüleri Nasıl Yapılır
Köprü diş yapımına karar verilebilmesi için boş dişin her iki yanında sağlam diş bulunması gerekir. Komşu iki diş kesilerek küçültüldükten sonra özel bir kaplama ile araya bir diş oturtulur ve boşluk doldurulmuş olur. Kaplama, köprü ya da kron olarak bilinen bu protezler sabittir. Protezler ölçüler alındıktan sonra laboratuvarda hazırlanarak hastaya takılır. Bütün bu işlemler için 3 veya 4 seans gerekir. Köprülerin metal destekli, porselen olanları, metal desteksiz seramik olanları ve porselen laminate çeşitleri bulunmaktadır. Hangisinin yapılacağına hastayla birlikte doktor karar verecektir.
Köprü Diş Fiyatları
Köprü dişler oldukça sağlam, uzun süre kullanılabilen, hastanın çabuk alışabildiği protezlerdir. Dişe yapılan köprülerin fiyatları türüne, malzemesine göre değişmektedir. Diş hekimleri fiyatları sitelerinde yasal olmadığı için yayınlayamamaktadır.