İncelmiş Yetersiz Kemikte İmplant Tedavisi

İncelmiş Yetersiz Kemikte İmplant Tedavisi

İmplant dişe hem estetik açısından hem de fonsiyonel olarak çok iyi gelen bir tedavi yöntemidir. Eksik dişleriniz bulunduğunda bu eksik dişlerinizi tutan çeneniz de erimeler söz konusu olmaktadır. Çünkü çene kemikleriniz desteğini yitirmiştir. Bu eksik dişlerinizin yerine gelen implant, çene kemiklerinizi destekleyerek kemik erimesine de mani olmaktadır. Çok önemli bir tedavi yöntemidir.

Kliniğimize gelen genellikle hastalardan tomografi alarak kemiğin yapısını üç boyutlu inceleyerek, ne kadar kemik erimesi olduğunu, bu tür kemik erimelerinde ne tür bir tedavi uygulayacağımızı önceden planlıyoruz. Genellikle bu tür ameliyatlarda Prf yöntemi ,kemik greftleri ve çeşitli regenerative materyaller kullanılmaktadır.

Diş estetiği ve genel yapısal olarak görülen sorunlar için farklı yöntemler söz konusudur. Bu uygulamaların nasıl olacağının doğru şekilde bulunması için önemli olan nokta iyi bir klinik bulmaktır. Bunun için de gereken alt yapı Dental Termin ile uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Diş tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanmaktadır: Lamina, bonding & beyazlatma, box (kutu) tekniği, gülüş estetiği, sinüs lifting, all on four, porselen, dolgu - protez gibi sıralanabilir.

Bazı durumlarda hastalarda ileri derece de diş eti kayıpları maalesef diş kayıplarına yol açar bu durumlarda eriyen çene kemiğine ileri implant cerrahisi yöntemiyle implant yapmak gerekebilir.

Kliniğin Sterilizasyonu , Doktorun tecrübesi ve estetik ön görüsü implantın başarısında önemli etkenlerdendir.

Subperiostal implant, diş implantolojisi alanında kullanılan bir implant tipidir. Diş implantları, eksik dişlerin yerine konulması için kullanılan yapay köklerdir. Subperiostal implant ise, diş implantının bir alt kategorisidir ve özellikle kemik dokusu yetersiz olan durumlarda tercih edilen bir yöntemdir.

Subperiostal implant, implantın doğrudan çene kemiğine yerleştirilmesi yerine çene kemiğinin altında bulunan periost adı verilen kemiğin dış tabakasının üzerine yerleştirilir. Periost, kemik üzerindeki ince bir zar tabakasıdır ve kan damarları ve sinirler içerir. Subperiostal implant, bu periost tabakasının üzerine oturtulduğunda, implantın daha geniş bir yüzeye dayanmasını sağlar ve kemik dokusu yetersiz olan hastalarda da başarılı sonuçlar elde etmeyi amaçlar.

Kemik Erimesine Engel Oluyor

Kemik erimesinin ilerlediği bölge de implant yapılmadan önce kemik ihtiyacı var ise kemik nakli de yapılabilmektedir. Yapılan implatın düzgün bir şekilde işlev kazanması için hekimlerinizin verdiği ilaçları düzgün ve düzenli bir şekilde kullanmanız gerekir. Düzenli kullanacağınız ilaçların etkisiyle istediğiniz gelişim de sağlanacaktır.

Kemik Grefti Nedir?

Kemik grefti dişteki kemik miktarının yetersiz olduğu durumlarda yapılan uygulama olarak bilinmektedir. Bu açıdan implant uygulaması sırasında kemiklerin işlem için eksik gelmesi durumunda kemik grefti yöntemine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu açıdan bir nevi kemik transferi olarak da düşünmek mümkündür.

İmplant tedavisi diş eksikliğini gidermek amacı ile yapılmaktadır. Ancak bu işlem sırasında başarının ne oranda olacağı hastanın o bölgedeki kemik yapısına bağlı bir durumdur. Kemik miktarının az olması halinde gelişen teknikler sayesinde diş hekimleri bunu düzeltebilmektedir. Bu işlem için gerek olup olmadığı operasyondan önce hastaya yapılan muayene ve röntgen filmleri ile ortaya çıkmakta ve hekim tarafından kemik grefti yapılıp yapılmayacağına karar verilmektedir.

Kemik Grefti

Kemik grefti için hayvan ve insan kaynaklı ya da sentetik maddeler kullanılmaktadır. Genellikle bu işlem için az miktarda diş kemik tozu gerekmektedir. BU da operasyon öncesinde yapılan muayene de netlik kazanmaktadır. Bu esnada fiyat hakkında da bilgi verilmektedir. Doğal ya da yapay şekilde kullanılan kemik grefti kemik miktarını artırmak için en etkili yol olarak bilinmektedir.

Kemik grefti sayesinde o bölgede kemik kaybı nedeniyle oluşan cepler doldurulmaktadır. Bu sayede yeni kemik oluşumu ve yumuşak doku büyümesi desteklenmektedir. Normalde vücutta belli bir dönemden sonra kemik büyümemesine rağmen uygulanan gelişmiş teknikler sayesinde bu mümkün hale gelmektedir. Gelişen teknoloji buna imkân sağlamaktadır.

Kemik Grefti Uygulaması

Kemik grefti uygulaması genel olarak çene kemiği zayıflayarak yetersiz hale gelen kişiler için tercih edilmektedir. Diş çene kemiğinin kırıldığı ve o bölgeye herhangi bir protez takılmadığı durumlarda kemik erimesi ortaya çıkmaktadır. Bu durumda ise kemik greftine ihtiyaç duyulmaktadır. Kaybolan çene kemiği dokusunun yeniden yapılanmasını sağlamak, dişin bağlantısını daha güçlü hale getirmek, periodontal hastalık neticesinde meydana gelen kemik kayıpları greft ile düzeltilmektedir. Yeniden meydana gelen kemik üzerine implant uygulaması da yapılabilmektedir. Bunun için hekimler belli bir iyileşme süresinin tamamlanmasını beklemektedir. İmplant yapılamayan hallerde kemik tozu ya da bazı materyaller kullanılarak daha etkili sonuçlar alınmaya çalışılmaktadır.

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız